torsdag den 16. oktober 2014

Velankommet til Kathmandu

(Dette indlæg er skrevet tirsdag eftermiddag…)

Namaste!

Så er jeg efterhånden ved at falde ind dagligdags rytmen på hostlet, her i Kathmandu.
Da jeg ankom i søndags var der høj solskin og omkring 28 grader, men det har regnet i de sidste to dage, så temperaturen er også faldet en ordentligt hak.

I lørdags var jeg ,sammen med nogle af de andre volontører, inde i det område af Kathmandu, som hedder Thamel – bedre kendt som turistområdet.  Vi tog en af de lokale busser derind, da hostlet ligger i udkanten af byen, og det var en oplevelse i sig selv! Døren til bussen er aldrig lukket, musikken er høj og busserne er ofte proppede. Vejene i Nepal er i virkelig dårlig stand, og trafikreglerne (hvis disse overhoved eksistere) er i den grad kun vejledende! Dette betyder at trafikken overalt er virkelig kaotisk.

Der er mad tre gange om dagen på hostlet, morgenmad ved 8-tiden, frokost klokken 12 og aftensmad ved 18-19 tiden. Hver morgen bliver man vækket af et af medlemmerne fra kokkens familie (som også bor på hostlet), som informerer om at det er morgenmadstid. Alle måltider indtages på taget af bygningen, under et halvtag, og opvasken klares med det kolde vand fra hanen og en sæbesvamp J
Morgenmaden og frokosten variere fra dag til dag, men aftensmaden er altid Daal Bhaat, som er linsesuppe og ris. Hertil serveres grøntsager og en form for pickle – begge af varierende art fra dag til dag.

I går startede det sprog og kultur kursus, som tager de første to uger af mit ophold her i Nepal. Læreren på kurset hedder Saman, og er en hyggelig lidt ældre mand. Han er rigtig god til at inddrage sin egen historie når han fortæller om landets kultur. I går lærte vi for eksempel at 90% af ægteskaberne i Nepal er arrangerede ægteskaber – inklusiv Samans.  I dag har den stået på sætningsopbygning, infinitive verber og udtale, så er kommet godt fra start med det nepalesiske sprog J

I løbet af ugen skal vi blandt andet på sightseeing i Kathmandu, og ellers have en masse undervisning i nepalesisk. I næste uge står den til gengæld både på rafting, en tur til Chitwan National Park, et lille home-stay i en landsby og den nepalesiske festival Tihar, som blandt andet fejre lyset.

Udover bloggen her, vil det også være muligt at følge med på instagram under hashtagget #nepalnina J

Pachhi Bhetaulaa! (Vi ses igen)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar